Organisationsförändring, omsorgsklimat och kvalitet i hemtjänsten - Ingvad, Bengt; Olsson, Eric; Bondesson, Karin; Arndt, Charlotte (Socialvetenskaplig tidskrift, 2016)
Emotionellt klimat är en betydelsefull kvalitetsaspekt på människobehandlande arbete. I artikeln analyseras hur äldre personers upplevelse av klimatet i mötet med vårdbiträdet förändras när deras hemtjänst organiseras om.