Bedömningar om barn i umgängestvister – förändrad argumentation om tid, omsorg och delaktighet? - Röbäck, Karin (Socialvetenskaplig tidskrift, 2016)
Barns delaktighet och vikten av barns skydd har nyligen förstärkts i familjerättslagstiftningen. I artikeln granskas på vilket sätt argumentationen i domar om verkställighet av beslut om vårdnad, boende och umgänge har ändrats efter lagändringen. Kan ett förändrat tidsperspektiv bidra till att kombinera omsorg om barn med barns delaktighet?