Föräldrars uppfattningar om kvalitet i daghem Barnomsorgens funktion i den moderna familjen - Kärrby, Gunni (Socialvetenskaplig tidskrift, 2016)
Syn på kvalitet i barnomsorgen har flera perspektiv. Daghem uppfattas alltmer som en service för föräldrar samtidigt som barns behov av en stimulerande utvecklingsmiljö betonas. Vad är pedagagisk kvalitet och kan denna bedömas på ett objektivt sätt? Hur stämmer dessa bedömningar med föräldrarnas uppfattning av kvalitet?